Ügyvédi szolgáltatás// 2016.05.19.

ugyved sopron

Hogyan válasszunk jó ügyvédet?

Egy vállalkozás létrehozása, működése, valamint a megszűnése is konkrétan megfogalmazott, a hétköznapi emberek számára nehezen érthető szabályok szerint történik. Maguk a törvények megértése és alkalmazása, a gyakori jogszabályi változások követése is a jogszabályok világában jártas szakembert kíván. Elképzelhetetlen ezért, hogy egy vállalkozásnak ne lenne szüksége ügyvédre.   De vajon, hogyan válasszunk jó ügyvédet? Elégedjünk meg… Tartalom Megtekintése

Egy vállalkozás létrehozása, működése, valamint a megszűnése is konkrétan megfogalmazott, a hétköznapi emberek számára nehezen érthető szabályok szerint történik. Maguk a törvények megértése és alkalmazása, a gyakori jogszabályi változások követése is a jogszabályok világában jártas szakembert kíván. Elképzelhetetlen ezért, hogy egy vállalkozásnak ne lenne szüksége ügyvédre.

 

De vajon, hogyan válasszunk jó ügyvédet? Elégedjünk meg egy ismerős ajánlásával vagy gondosan vegyük sorra az ügyvédválasztás legfontosabb szempontjait? A döntésnél mindenképpen mérlegeljünk, vegyük figyelembe, hogy minden eset egyedi és egyáltalán nem biztos, hogy az ismerősünknek bevált ügyvéd a mi esetünkben is megfelelő lesz. Érdemes ezért inkább a következő szempontokat számításba venni, mielőtt ügyvédet választunk.

 

Hogyan válasszunk jó ügyvédet?

 

Megbízható jogi szakértelem

Mint minden szakmánál, az ügyvédválasztásnál is alapvető a megbízható szaktudás megléte. Ne elégedjünk meg  egy ügyvédi igazolvánnyal, válasszunk inkább a számunkra fontos ügyben jártas ügyvédet. Egy adójogban, munkajogban, társasági jogban, pénzügyi- és gazdasági jogban jártas szakember vagy ügyvédi iroda pl. biztosan produktívan és hatékonyan tud majd együttműködni a könyvelést és adótanácsadást végző szakemberekkel.

 

Személyes szimpátia

Bár az ügyvédválasztás során a jogi szakértelem megléte a legfontosabb szempont, nem hanyagolható el a személyes szimpátia és bizalom sem. A választott ügyvédre bízzuk ugyanis cégünk legféltettebb, bizalmi információit, sőt, a tanácsai, iránymutatásai a cég jövőjére is hatással lesznek. Elkerülhetetlen ezért, hogy maximálisan megbízzunk a választott ügyvédben.

 

Rendszeres tájékoztatás

Az ügyvéddel való közös munka során rengetegszer előfordul, hogy megbízzuk egy üggyel, feladattal, de könnyen elbizonytalaníthat bennünket, ha időközben semmi információt nem kapunk az ügyünk állásáról. Érdemes tehát még a megbízás előtt tisztázni, hogy milyen szintű és mennyire rendszeres tájékoztatásra számíthatunk, illetve tarunk igényt. Ez rengeteg félreértéstől kímélhet meg bennünket.

 

Felelősségbiztosítás

Az ügyvédi felelősségbiztosítás azokban az esetekben válik kiemelten fontossá, amikor egy ügyvédi hiba vagy mulasztás miatt a vállalkozásnak, esetleg az ügyvédnek kára keletkezik. Amennyiben egy ügyvéd rendelkezik felelősségbiztosítással, úgy a kárt a biztosító rendezi. Válasszunk mindenképpen felelősségbiztosítással rendelkező ügyvédet vagy ügyvédi irodát.

 

Kiszámítható ár

Az ügyvédek megbízási díjjal dolgoznak, amelynek mértékére vonatkozóan nincs jogszabályi előírás, így egyedi árszabás alapján történik. Nem érdemes csak az ár alapján dönteni. Fontos ugyanakkor, hogy a megbízás díját tisztázzuk mindig pontosan előre, és kössünk szerződést arra vonatkozóan, hogy milyen feladatokra terjed ki a megbízás. Ezzel sok bosszúságot spórolhatunk meg magunknak és a céges kasszának.

 

Jogi tanácsadásra, ügyvédre van szüksége?

Adójogban, munkajogban, társasági jogban, pénzügyi- és gazdasági jogban állunk rendelkezésére! Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva »